Inför festivalen

När man backar ut från uppfarten och ger sig av mot festivalen inför en härlig och spännande weekend är det bra att veta att allt är ordnat. Här kommer några saker som är bra att tänka på inför resan!

Några saker att tänka på inför resan

Man bör se till att ha biljetterna utskrivna och att packa våtservetter och handsprit. Myggspray, en tjock tröja och ett par extra strumpor kommer ofta till användning under sena sommarkvällar. Ofta känner man sig lite smutsig efter ett par dagar, så det kan vara skönt att ta med en handduk om det finns duschar att hyra på området. Om man har tänkt bo i tält så kan en ficklampa vara bra att ha, om man vill kunna hitta saker även efter mörkrets inbrott.

Boende

Under många festivaler är det svårt att få tag på boende. Om man inte vill bo i tält på festivalområdet så kan det vara skönt att bo i husvagn eller husbil. Det finns flera fördelar med det alternativet, till exempel så är sängarna för det mesta bekvämare än att sova i sovsäck i ett tält. Man har också ett eget badrum samt möjlighet att koka kaffe på morgonen, något som brukar kunna vara väldigt uppskattat. Insplanet har information om vad du bör tänka vad gäller att försäkra husvagnar och husbilar, läs mer här.

Klädsel

Under festivaler kan det ofta skilja ganska mycket i temperatur eftersom man för det mesta är ute från förmiddag till sen natt. Det är värt att tänka på det när man väljer klädsel, eftersom det kan vara bra att ha med sig kläder som kan användas i lager, så att det är möjligt att både klä på och av sig. Det är också viktigt att ha bekväma skor eftersom man ofta går eller står mycket. Gummistövlar kan vara praktiska om det är lerigt, men de är för det mesta inte lika bekväma att gå i som gympaskor.

Väder

Ett par dagar innan man åker bör man kolla upp vad det ska bli för väder under festivalen. Om det ska bli strålande solsken så är det bra att packa ner solskyddsfaktor så att man inte bränner sig. En regnponcho och ett par extra skor och torra strumpor kan vara skönt om det ska bli regn.